torsdag 30. august 2012

Glutenfritt mel billig og enkelt

Det siste året har jeg handlet stadig mer til husholdningen på internett, og desidert mest handler jeg fra iHerb. Utrolig nok tilbyr en butikk i California meg nøtter, mel og frø, glutenfrie melblandinger og pastaer, te, naturlig søtning, snacks fra naturen og en hel del annet både rimeligere og med mye bedre utvalg enn det jeg kan finne i nærområdet mitt. Som ellers har mange butikker, det er ikke det det står på.

iHerb har faktisk så stort utvalg at det kan være vanskelig å finne fram. Jeg linker derfor til noen av mine favoritter her, så har du noe å begynne med. Men ikke se bort fra at du finner noe jeg ikke har oppdaget. I så fall må du gjerne legge inn et tips i kommentarfeltet!

Første gang du handler får du $5 i rabatt om du bruker min kode IDI600. Neste gang får du egen kode du kan gi videre til nye kunder.

Men altså, for å begynne et sted, så lister jeg her opp mine favoritter i kategorien glutenfritt mel.
Jeg liker veldig godt melblandingene fra Pamela's, og dette basismelet er herlig å bake med. Pamela's har også noen veldig lettvinte og velsmakende kakemikser, som denne sjokoladekakemiksen som det til og med finnes glasur-mix til.

Namaste sine melblandinger har tidvis vært å få kjøpt i Norge, men ikke til sånne priser som dette. Herlig mel som gir saftig bakst uten bismak. Særlig godt liker vi pizzabunnmelet , som jeg nå også planlegger å teste i foccacia og lignende. Deilig urtekrydret <3.
Namaste har også den aller beste krydderkaka, som lett kan bli gulrotkake. For ikke å snakke om brownies... 

Fra Orgran kjøper jeg oftest pizzamel , som er lyst og hever svært godt. Jeg stryker deigen ut med slikkepott og lar den heve på brettet. Både smak og konsistens blir utrolig lik "vanlig" pizzabunn. Ikke helt sjelden steker vi frokostlapper med denne blandingen

Siden vi ikke bruker produkter med melk, er alle mine anbefalinger melkefrie. De søte produktene er søtet med naturlige søtstoffer.

Likevel - alt korn kan være stressende for tarmen, særlig om den er sårbar fra før. Derfor bløtlegger jeg nå alt jeg lager av mel/korn, frø, nøtter eller belgfrukter i god tid før det skal brukes, minst 8 timer. Deiger og rører gjør jeg klar, men venter med gjær (om det skal være gjærdeig) og litt væske til den. Jeg tilsetter også litt sitron i bløtevannet eller deigen/røra. Gjæren tilsetter jeg slik at den får heve som normalt før steking.

Så vet du det også.

God handel - og velkommen til å dele erfaringer!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Sitron - eller andre sure væsker som f.eks. eddik - skal kunne bryte ned antinæringsstoffer i korn og frø. Enkelt forklart (så jeg forstår det) er det de stoffene som beskytter korn og frø mot å bli spist/fordøyd, i og med at de egentlig fra plantens side er tenkt som nytt avkom. Disse antinæringsstoffene kan både stresse tarmen og hindre opptak av næring i det måltidet vi spiser med ubehandlet korn og/eller frø.

      Slett
  2. Takk for gode tips:-) lurer på en ting, det er jo slik at for å unngå toll på varene så må det være under 350,-. Og frakten blir dyr over 1,8 kg. Prøvde å bestille det basismelet fra pamelas, men da ble frakten pga vekt, så dyr at usikker på¨om det da egentlig blir billigere? Hva gjør du når du bestiller?

    SvarSlett