søndag 26. august 2012

Snøfromasj med sitron


I dag har vi prøvd oss på noe helt nytt, nemlig "snow pudding". Litt søtt, friskt og med god smak av ekte råvarer. Den ligner lite på det vi her kaller pudding, så luftig at selv mousse og fromasj høres for tungt ut.

Jeg har brukt hvitt sukker/sukrin i puddingen, ellers hadde det vel blitt "forurenset snø-pudding". I sausene brukte jeg rapadura, som gir god og kraftig smak. Det trengs ikke mye etter min smak, men du kan selvsagt smake til om du vil ha søtere saus.

Snøfromasj

1,5 dl sukker eller sukrin/erythritol
1 toppet ts gelatin uten smak
1/4 ts salt
3 dl vann
2 eggehviter
1 klype salt
0,4 dl sitronjus
1 ts revet sitronskall

Bland sukker, gelatin og salt i en kasserolle. Ha oppi vann og varm opp mens du visper til alt er oppløst. Ta kasserollen bort fra varmen, rør inn sitronjus og -skall. Avkjøl til geléen tykner.

Visp eggehvitene stive med litt salt. Visp geléen luftig, og hell den over eggehvitene. Visp massen sammen til den holder fasongen.

Server med en god saus, for eksempel en av disse:

Karamell-vaniljesaus
3,5 dl melk av nøtter eller frø
2 eggeplommer
1 dl rapadura/whole cane sugar/uraffinert sukker
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljepulver

Kok opp melka i en kasserolle. Visp lett sammen eggeplommene, og rør inn salt og sukker. Visp eggeblandingen ned i melka. Kok opp igjen og kok til det tykner. Tilsett vanilje. Avkjøl sausen godt.

Rød saus
0,5 l vann
2 ts gelatin
1 ss rapadura/whole cane sugar/uraffinert sukker
3 dl frosne jordbær

Rør gelatinen og sukkeret ut i kokende vann til alt er oppløst. Ha jordbær og sukkervann i en blender, og miks til det er en jevn masse. Sett til avkjøling. Visp opp sausen før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar