onsdag 5. september 2012

Fargerik fiskemiddag

Denne superenkle fiskeformen er i kategorien sent-hjem-må-handle-skal-rekke-noe-etter-middag. Fra jeg gikk inn i butikken tok det mindre enn en time før middagen var serveringsklar. Og den er altså laget fra bunnen, av de billigste september-grønnsakene.

Jeg har brukt

litt kokosolje
1 kg renskåret fiskefilet i serveringsstykker
2 appelsiner

1/2 l vann
1 blomkålhode
1/2 ss buljong, evt. annet krydder du liker sammen med ris

2 gulrøtter
2 vårløk
1 broccoli


Sett ovnen på 180 grader. Smør ei lita langpanne eller stor ildfast form. Legg fiskestykkene i forma. Klem saften ut av en appelsin og hell den over fisken. Skjær den andre appelsinene i båter og legg dem mellom fiskestykkene. Sett forma i ovnen, og la den stå 15-20 min til fisken er gjennomkokt.

Imens:
Del blomkålhodet i store buketter. Hakk det i thermomix eller food processor til bitene er på størrelse med riskorn (TM: 2 sek på hastighet 6).

Skjær gulrøttene i strimler, vårløken i ringer og del broccolien i små buketter. Ha 500 g vann i TM. Tøm "blomkål-risen" over i silekurven, strø over buljong/krydder etter smak, og sett den på plass i kokebollen. Ta på lokket, og den største varoma-kurven. Legg de kuttede grønnsakene oppi kurven og legg på plastlokket.

Tast inn 15 min/Varoma/vispehastighet. La maskinen ordne seg selv mens du passer fisken. Når grønnsakene er ferdige legger du dem over i fiskeforma, og vips har du middag til 5.

Har du stående litt persille, timian eller andre krydderurter, kan du jo alltids drysse over litt grønt rett før du setter maten på bordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar