fredag 28. september 2012

Grønnsaksuppe

Grønnsaksuppe med tradisjonelle grønnsaker og enkle, gode smaker, kokt i smakfull og næringsrik kraft. Det enkle er ofte det beste.

1 l kraft/vann
2 gulrøtter
150 g kålrabi
100 g sellerirot
1/2 lite blomkålhode
1 liten purreløk
litt salt og pepper
1 kyllingfilet
evt. litt persille

Gjør det så enkelt som mulig:
Kok opp kraften. Del grønnsakene i små biter og kok dem i 8-10 minutt. Skjær kyllingen i biter og legg dem i den varme suppa. La det simre (nesten-koke) 3-4 minutt til kyllingen er gjennomkokt. Smak til å med salt og pepper. Dryss over litt klippet persille og server.

2 kommentarer:

 1. Grønnsakssuppe bruker vi mye her hjemme, og da pleier jeg å lage så mye at vi har til dagen etter, eller fryser det ned til en travel hverdag. Men jeg pleier også å ha poteter i, og jeg kan anbefale alle å prøve med vossakorv. Det smaker skikkelig norsk og er veldig godt!! En klar middagsfavoritt hos barna mine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Smart å lage dobbelt opp. Jeg gjør også det noen ganger - når jeg planlegger. Ellers bruker vi ofte mindre rester til matpakke neste dag. Suppe på termos er aldri feil :)

   Vossakorv har jeg ikke smakt på lenge, den inneholder melk i likhet med de fleste norske pølser :( Men kjøtt og ekte kjøttpølser liker jeg godt i suppe, så jeg tror deg!

   Slett