mandag 9. juli 2012

Jordbærsalsa

Joda, det aller beste er jordbær med fløte. Heldige de som tåler det.
Nå midt i sesongen er det imidlertid godt for noen hver med litt variasjon. Jordbær er overraskende godt sammen med syrlige smaker, og denne marinaden er så god at du ikke vil invitere naboene over på kaffe - du vil heller ha resten til kvelds...

1 liter romtempererte jordbær delt i biter
2 ss balsamico-eddik (både vanlig og creme kan brukes)
2 ss god honning
1 ts sitronsaft
4-6 blader fersk basilikum, og gjerne noen topper til pynt

Bland balsamico, honning og sitronsaft godt sammen. Hakk basilikumen og dryss den over jordbærene. Tøm marinaden over, og bland forsiktig. La det hele stå i minst et par timer for å trekke inn.

Server med en kule god vanlijeis eller en skje pisket kokosmelk (bare det hvite) søtet etter smak og behag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar