De er forresten lettvinte, kjempegreie til frokost også på alminnelige hverdager. Jeg setter deigen kvelden før, og da blander jeg alt i en bolle:

3 dl jyttemjøl mix (orange pose)
2 ts bakepulver
1 ss kokosolje
1 egg
1,5 dl vann
1 ss glutenfri surdeigsstarter
Jeg setter deigen på kvelden. I thermomix går blander jeg først alt noen sekunder på 6-7 for å samle deigen. Så eltefunksjon (låst lokk + knappen med akset) i 3 min. Deigen får stå over natta.
Uten thermomix må gresskarkjøttet moses, f.eks. med stavmikser. Ellers kan deigen blandes med de redskapene du vanligvis elter deig med.
Om morgenen setter jeg ovnen på 160 grader. Uten å slå ned deigen former jeg den forsiktig til rundstykker med en ss og kaldt vann eller kokosolje på hendene og skjea. Steker de så uten etterheving, 20 min på 160 grader midt i ovnen.
Versjon for deg som tåler melk og gluten:
250 g skrelt og renset gresskar
5 dl speltmel
2 ts bakepulver
1 ss smør
1 egg
1,5 ss kefir
1 ss surdeigsstarter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar