søndag 12. august 2012

Hjemmelaget sitrongelé

Noen ganger er rett og slett morsomt å spise sunt. Denne geléen gir deg sitronens mange vitaminer og mineraler og gelatinens kollagen/aminosyrer (mye mer om det her, i Fra jord til bords oppskrift på nydelig bringebærgelé). Gelé passer perfekt etter en en treningsøkt, i matpakken eller til dessert, så klart.

100 g uraffinert sukker
3 økologiske sitroner (fordi vi bruker skallet, og vil ikke spise sprøytemidler)
1 liter vann
3-5 ss limejus (presset lime eller fra flaske)
25 g gelatinpulver eller 10 plater gelatin
Noen dråper flytende stevia, gjerne med sitronsmak
Sitronskiver og friske urter til pynt










Start med å kjøre sukkeret i blender så det blir mindre grovkornet. (I Thermomix tar det ca 10 sek på hastighet 6).

Skyll og del sitronene. Legg dem i blenderen sammen med sukkeret, og mos slik at det blir små biter eller nesten mos. (I Thermomix 15 sek på hastighet 6.)






Fyll opp med 8 dl vann og miks videre til sitronmassen er jevnt fordelt i vannet.



Sil av i en saftsil eller finmasket sikt.

Legg gelatinplatene i bløt i 5 min. Ta dem ut av bløtleggingsvannet og løs dem opp i 2 dl kokende vann. Hell gelatinen i sitronjusen i en tynn stråle mens du hele tiden visper.

Smak til med limejus og stevia.
Settes kaldt over natten. Dessert i tide til frokost :)



2 kommentarer:

  1. Fancy! Jeg har gelé på matpakken i dag faktisk, dog en mindre sunn - med lakris og bringebær!

    Den Thermomixen virker jo helt rå. Takk for et fint innlegg!

    SvarSlett
  2. Lakris har jeg aldri spist så mye av, men det har jo sinne sunne sider, sånn fra naturen. (Stilig med egen lakris-blogg, da!)

    Vil du ha geléen litt sunnere, er det faktisk veldig enkelt å lage bringebærgelé med bringebær og naturlig sukker - akkurat som jeg har laget sitrongelé. Bare at du trenger mindre sukker, bare smak til når du har saften klar.

    Thermomix er helt rå, utvilsomt. Har ikke ord, er bare overmåte glad for å ha en!

    SvarSlett