fredag 31. august 2012

Gluten- og melkefrie havregrøt-lapper

Høstlige frokostlapper som vi selvsagt serverer til kvelds også. Og i matpakken.

ca 1 liter rester av havregrynsgrøt
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts salt
0,5 ts kanel
2 epler uten kjernehus
evt. vann eller nøttemelk til å spe røra med (Bare hvis røra er veldig tykk)

Bland alt i thermomix eller en annen blender/hurtigmikser til røra er helt glatt. Spe med vann eller nøttemelk til den har passe konsistens. La den svelle en halvtimes tid. Stek i litt kokosolje på middels varme. Vær tålmodig, disse lappene trenger lenger steketid enn glutenholdige for å holde sammen slik at de kan vendes. Snu dem når de er helt gjennomstekte/stivnet. Da trenger de bare litt tid til å få farge. Godt å servere med bær, syltetøy eller epleskiver med kanel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar