onsdag 22. august 2012

God grøt - uten gluten og melk

Grøt kan lages med mange ulike korn og frø, hver for seg eller i blanding. Her er noen forslag fra huset.
Legg merke til at vi alltid setter grøten klar kvelden før, for å gjøre korn og frø mindre irriterende for tarmen. Da går det dessuten veldig raskt å lage frokost.

Havregrynsgrøt

3 dl glutenfrie havregryn
6 dl vann
1 ss sitronsaft
evt. 1/2 ts salt

Bland alt i en stålkasserolle. La det stå minst sju timer. Kok opp og la det koke ca. 5 minutter under omrøring.




Bokhvetegrøt med aprikoser
2 dl knust bokhvete
kokende vann
6 dl kaldt vann
1 ss sitronsaft
4-6 tørkede, økologiske aprikoser

Hell kokende vann over bokhveten, og sil det av igjen. Legg den avsilte bokhveten i kasserollen, og hell over kaldt vann og sitronsaft. Klipp aprikosene i biter og rør de ned i vannet. La det stå minst sju timer. Kok opp og la grøten koke 10-15 min. Smak evt. til med honning eller rapadura. Server gjerne med melk av nøtter eller frø.

To be continued :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar