søndag 9. desember 2012

"I love your blog"

Oppmerksomhet og gode ord er sjelden feil. I bloggverden er det et fint fellesskap med mye støtte bloggere mellom. I dag nyter jeg å ha fått en fin oppmerksomhet. Stas!

En av mine ofte refererte kilder er bloggen "Mat uten melk, gluten og nesten uten sukker", der matoppskriftene utmerker seg med å smake veldig godt. At jeg har fått en oppmuntring fra Fragola som skriver den bloggen, er omtrent som å få offentlig ros av Mette-Marit eller noen. Tusen takk!

Her skal du da - i tråd med oppdraget - få tips om fem blogger jeg har stor glede av.

Pål Jåbekk, en kjøtteters bekjennelser - Det er i ferd med å bli godt dokumentert at vi spiser oss syke i all vår rikdom og travelhet. Jåbekk skriver særdeles forståelig, og samtidig med autoritet, om noen av de viktigste grunnene til det. På kjøpet får du gode tips til enkle kostgrep for bedre helse. Les, tenk og bli klok - og frisk.

Snadder uten gluten - Vi bor i samme by, men har aldri klart å møtes. Jeg venter bare på kurs i baking av surdeigsbrød som Lene har lovet å holde etter jul, og gleder meg både til kurset og til å treffe en dame som har mye å lære meg.

Det jeg etter hvert kan, og har fått enorm forkjærlighet for, er å bruke thermomix til å lage mat. God mat, enkel mat, avansert mat, hverdagsmat, sunn mat, flott mat. Fisk, potetmos, kaker, gjærdeig, råkost, smør på noen minutt(!). Den maler nøtter og korn til mel og evt. melk, lager youghurt, koker ris - og mye, mye mer. Etter tolv år med gluten- og melkefri husholdning har denne maskinen revolusjonert matlagingen min. Jeg elsker den! Og jeg skaffer den ;) Thermomix-bloggen har få, men veldig gode oppskrifter på en del av det forskjellige du lager lettere med den enn tradisjonelle redskaper. Gode bilder og greie forklaringer, ta kontakt med meg om du vil vite mer.

Sånn. Nok mat. Livet er mer, selv om dette er en oppskriftsblogg, så er det nå sånn at vi spiser for å leve - ikke motsatt. Kirsti er ei underfundig dame jeg ble kjent med for veldig lenge siden, da vi var unge, livet var langt og verden var stor. Hun skriver herlig og finurlig på bloggen "Livet, døden, kjærligheten og bamsemums" om de små tingene som gjør at hverdagen er verdt å få med seg. Sånn som bamsemums. (Jeg bør kanskje teste om det går an å lage helsegod versjon?)

And finally: Mella og Malla - Stiligste bloggnavnet jeg vet om. Lage-blogg (tenk foratte jeg til og med liker sånt!) med mange fine ting å se på eller til og med bli inspirert av, og en vakker blogg med nydelige fotografier. Jeg fant bloggen fordi vi har felles kjente, tenker at den er verdt mange flere besøkende, så stikk dit.Med bloggprisen følger disse oppgavene:
1) Takke og linke til bloggeren man har fått awarden fra.
2) Gi utmerkelsen videre til fem blogger og gjøre dem oppmerksom på det.
3) Kopiere post it lappen og sette den på bloggen.
Det skal sendes til kanskje en ny blogg eller en blogg som ikke har så mange følgere ennå.

2 kommentarer:

  1. Hehe, nå måtte jeg le for meg selv. Hilsen "Mette Marit"
    Ønsker deg en fantastisk førjulsdag :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk!! Setter veldig stor pris på dette:)

    SvarSlett