søndag 15. april 2012

Blomkålsuppe

Billig blomkål er en av mine enkleste veier til lykke. Da blir det "mammas blomkålsuppe plain". En så himmelsk smak av en middag som lager seg selv, det er nesten for godt til å tro. Suppa er også godt egnet til å sende med på skole eller tur, rett i termos. Bare husk å sende med en skje.

Variasjonsmulighetene er tilnærmet uendelig. Noe av blomkålen kan erstattes med for eksempel broccoli, persillerot og/eller aspargesbunner (som ellers ofte blir kastet). Baconet er heller ikke nødvendig.

Oppskriften er skrevet slik jeg lager suppa i thermomix, men før den kom i hus gjorde jeg ca det samme med kasserolle og stavmixer. Ble godt det også, om ikke med den samme himmelske konsistensen.

1 pk ferdig strimlet bacon
evt. litt olje om det er magert bacon
Surres i stekepanne eller i stekeovn til det er sprøtt. Legg det til side så lenge.

2 blomkålhoder (eller blanding med andre grønnsaker)
Skjær av tørre kanter og fjern evt. visne blader. Del resten av blomkålhodet i bukettstore biter. Legg de fineste bukettene i varoma-kurven (eller øverst i kasserollen).

Ha resten av blomkålen i miksebollen sammen med
700 g vann, 
2 ss buljongpulver,
1 ts malt muskat
2 ts salt

Plasser varomakurven oppå og kok i 25 min på 100 grader og med hastighet 1.
(I kasserolle koker du alt til bukettene er møre. Ta ut de fineste bukettene og mos resten av suppa med en stavmikser oppi kasserollen. Tilsett matfløten mot slutten og miks til alt er jevnt.)

Sett varomakurven til side og sett i målekoppen igjen. Miks i 15 sekunder på hastighet 6.

Ha evt. oppi 1 dl matfløte av ris eller havre. Miks i 40 sekunder på hastighet 10.

Tøm suppa over i ei serveringsskål og legg de hele blomkålbukettene og baconet oppi rett før servering. Server gjerne med godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar