Variasjonsmulighetene er tilnærmet uendelig. Noe av blomkålen kan erstattes med for eksempel broccoli, persillerot og/eller aspargesbunner (som ellers ofte blir kastet). Baconet er heller ikke nødvendig.
Oppskriften er skrevet slik jeg lager suppa i thermomix, men før den kom i hus gjorde jeg ca det samme med kasserolle og stavmixer. Ble godt det også, om ikke med den samme himmelske konsistensen.
evt. litt olje om det er magert bacon
Surres i stekepanne eller i stekeovn til det er sprøtt. Legg det til side så lenge.
2 blomkålhoder (eller blanding med andre grønnsaker)
Skjær av tørre kanter og fjern evt. visne blader. Del resten av blomkålhodet i bukettstore biter. Legg de fineste bukettene i varoma-kurven (eller øverst i kasserollen).
Ha resten av blomkålen i miksebollen sammen med
700 g vann,
2 ss buljongpulver,
1 ts malt muskat
2 ts salt
(I kasserolle koker du alt til bukettene er møre. Ta ut de fineste bukettene og mos resten av suppa med en stavmikser oppi kasserollen. Tilsett matfløten mot slutten og miks til alt er jevnt.)
Sett varomakurven til side og sett i målekoppen igjen. Miks i 15 sekunder på hastighet 6.
Ha evt. oppi 1 dl matfløte av ris eller havre. Miks i 40 sekunder på hastighet 10.
Tøm suppa over i ei serveringsskål og legg de hele blomkålbukettene og baconet oppi rett før servering. Server gjerne med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar