lørdag 14. april 2012

Lasagne


Lørdagskos! Gluten- og melkefri lasagne er ingen stor kunst. Dette er slumpemat, og blir aldri helt likt. Grønnsakrester havner lett oppi sausene, og krydder varieres etter årstid og humør. Nå i forkjølelsessesongen blir det litt ekstra chilli :)


Har du begynt på lørdagskvelden litt i siste liten lønner det seg å koke pastaplatene på forhånd, slik det står på pakken. Jeg synes det er himla kjedelig, og løser det med å la formen stå og trekke en stund før jeg steker og serverer.

Bechamel-saus
9 dl havremelk eller annen melkeerstatning
6 ss lyst, glutenfritt mel
3 ss sennep
2 ts buljongpulver
3 ts urtesalt
3 egg


Alt kokes opp under omrøring. Ta kasserollen av platen når sausen tykner.


Kremet tomatsaus
1 gul løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 raspede gulrøtter
800 g kjøttdeig
1 liten boks tomatpuré
1 dl kokosmelk (få med mye av det tykke, hvite) eller 2-3 ss streich (naturell eller basilikum)
1 ss kokossukker
1/2 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
2 dl vann
Krydder etter smak og behag, for eksempel:
1 ts tørket koriander
2 ss mandelmel
2 ts salt
1/2 ts kummin
1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts chillipulver


1 (eller 1/2) pk glutenfrie lasagneplater


Stek hakket løk lett i litt olivenolje. La hakket hvitløk bli med litt på slutten, så den blir lett gylden. Til sett resten av ingrediensene og la sausen småkoke så lenge du har tid, minst en halv time. Smak til med krydder du liker.
Bruk kjøttdeigen i egen panne og tilsett den til slutt.


Legg sausene lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med bechamel-saus. Ha ekstra tykt lag med saus på toppen, så du unngår at lasagneplatene blir liggende til tørk.


La formen stå og trekke inn sausen noen timer.


Dryss over knust potetgull (med bare salt) og stek på 220 grader til pastaen er myk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar