lørdag 28. april 2012

Meksikansk tomatsuppe


Oppskriften til denne suppa var et sånt gi-det-videre-fenomen for en tid tilbake. Kjempegod og lettvint suppe for de dagene du er hjemme og stuller i huset lenge før folk skal spise. Kort tilberedningstid, lang koketid. Verdt å vente på!

2 båter hvitløk
1 stor løk 
1 ts oliven- eller kokosolje

4-500 g hakkede tomater (boks eller kartong)
9 dl vann
2 ss buljong
2,5 dl tomatjus
1/2 ss spisskummin
1/4 ss chilipulver
1/2 ts cajennepepper

Til servering:
4-500 g kjøttdeig
tacochips
salte akasjunøtter
hardkokte egg
maiskorn
ostesaus

Skrell og grovhakk hvitløk og løk. Surr løken blank med olje i bunnen av en kjele.

Ha i resten av ingrediensene. La suppa koke så lenge du har mulighet for (2 - 5 timer). Jo lenger koketid, jo rundere og "mettere" blir smaken.

Hvis du ønsker at suppa skal ha jevn konsistens, mos med en stavmikser direkte oppi kjelen.

Rett før servering brunes 500 g kjøttdeig og has oppi.


Server med snacks, f.eks. tacochips (sjekk palmeoljeguiden), lett saltede akasjunøtter, kokte egg, mais og/eller ostesaus i skåler ved siden av suppa.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Så hyggelig, har du laget den? Er helt enig, til og med han som ikke liker tomatsuppe storspiser av denne. Pulversuppe blir aldri det samme igjen :/

      (Men svigerfar på noen-og-åtti synes den blir i sterkeste laget...)

      Slett