En oppskrifts- og idébank for deg som vil lage sunn og velsmakende mat uten melk og gluten.
lørdag 28. april 2012
Meksikansk tomatsuppe
Oppskriften til denne suppa var et sånt gi-det-videre-fenomen for en tid tilbake. Kjempegod og lettvint suppe for de dagene du er hjemme og stuller i huset lenge før folk skal spise. Kort tilberedningstid, lang koketid. Verdt å vente på!
2 båter hvitløk
1 stor løk
1 ts oliven- eller kokosolje
4-500 g hakkede tomater (boks eller kartong)
9 dl vann
2 ss buljong
2,5 dl tomatjus
1/2 ss spisskummin
1/4 ss chilipulver
1/2 ts cajennepepper
Til servering:
4-500 g kjøttdeig
tacochips
salte akasjunøtter
hardkokte egg
maiskorn
ostesaus
Skrell og grovhakk hvitløk og løk. Surr løken blank med olje i bunnen av en kjele.
Ha i resten av ingrediensene. La suppa koke så lenge du har mulighet for (2 - 5 timer). Jo lenger koketid, jo rundere og "mettere" blir smaken.
Hvis du ønsker at suppa skal ha jevn konsistens, mos med en stavmikser direkte oppi kjelen.
Rett før servering brunes 500 g kjøttdeig og has oppi.
Server med snacks, f.eks. tacochips (sjekk palmeoljeguiden), lett saltede akasjunøtter, kokte egg, mais og/eller ostesaus i skåler ved siden av suppa.
Etiketter:
glutenfritt,
melkefritt,
middag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så godt!
SvarSlettSå hyggelig, har du laget den? Er helt enig, til og med han som ikke liker tomatsuppe storspiser av denne. Pulversuppe blir aldri det samme igjen :/
Slett(Men svigerfar på noen-og-åtti synes den blir i sterkeste laget...)