Sjokoladekrem
2 dl havrefløte
1 dl havremelk
1 ss vaniljesukker
1 dl kakao
3 ss melis
1 dl lyst, glutenfritt mel
Bland alle ingrediensene i en kasserolle. Kok opp under omrøring (til det tykner). Sett kremen til avkjøling.
2 dl havrefløte
Vispes godt og luftig, blandes i sjokoladekremen når den er helt avkjølt.
Lys sjokoladekakebunn
125 g flytende eller smeltet margarin
1 ss pulverkaffe
1 ss kokende vann
5 dl kokosmelk (evt. kefir om du tåler)
300 g sukker eller 150 g sukrin + 150 g xylitol
2 ss natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss kakaopulver
400 g lyst glutenfritt mel
Ha kokosmelka i en stor bakebolle og bland i sukker, kaffe, natron, bakepulver, vanilje, kakao og margarin. Rør til slutt inn mel og bland raskt med ballongvips til klumpfri røre. Ha røra i en 26 cm springform og stek den midt i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt, ca. 40 min.
Bringebærmousse
100 g bringebær
3 ss sitronsaft
6 plater gelatin
2 dl sukker
4 dl havrefløte
1 ts vaniljepulver
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Varm bringebær i en kjele sammen med sitronsaft og 1 dl sukker i ca. 5 min. Klem det kalde vannet ut av gelatinplatene og legg dem i bringebærblandingen. Rør godt og avkjøl. Pisk havrefløten sammen med 1 dl sukker og vanilje, rør det så forsiktig inn i bringebærblandingen.
Del kakebunnen i to. Sett på ringen fra kakeformen igjen (evt. en størrelse mindre), legg den ene kakebunnen oppi og fordel moussen over. Legg den andre kakebunnen oppå, og sett kaka kaldt slik at moussen stivner.
Pisk opp sjokoladefløten til luftig krem. Fordel den oppå og rundt kaka.
Pynt for eksempel med raspet sjokolade og bringebær, eller som her med enkle kuler (sjekk innholdsfortegnelsen!).
Veldig fornøyd med kremen og moussen, ikke fullt så fornøyd med bunnen. Synes det veldig lett blir bismak på glutenfrie sjokoladekaker. Denne var best fersk, dagen etter var det mer bismak og dessuten en mystisk farge i overgangen mellom mousse og bunn. Så vet dere det ;)
SvarSlett