lørdag 9. februar 2013

Yin og yang iskrem

Denne superkjappe iskremen er herlig balansert med søtt og salt, glatt og sprøtt, kaldt og varmt. Finfin kveldsmat etter trening. Banan inneholder søvndyssende melatonin, og er sammen med nøttene effektiv som restituering. Den passer dessuten fint til frokost eller lunsj, til vinterkaffen eller ute i sommervarmen. En sann klassiker.

Du kommer til å lage denne om igjen. I hvert fall hvis du har en thermomix og kan gjøre alt klart på mindre enn 5 minutt. Frys gjerne ned billige, overmodne bananer i porsjonsposer - skrell og del dem i biter først, bare.


Start med sausen. Ha i miksebollen
- 100 g whole cane sugar eller rå lønnesirup
- 100 g kokoskrem (det hvite av kokosmelken)
- 2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljepulver
- 1 klype uraffinert salt
Smelt sausen - 3 min/100 C/ ht 2.

Tøm sausen over i en liten mugge og sett den til side så lenge. Du trenger ikke vaske miksebollen.

Så er det klart for å lage is. Ha i miksebollen:
- 450 g frosne bananer i biter
- 2 handfuller makadamnøtter 
(eller andre milde nøtter, som pekan- eller valnøtter) Mengden er en smakssak, det går fint med både mindre og mer
- en god dæsj av sausen, men mindre enn halvparten
Miks i 30 sek/ht 9. Skrap ned fra sidene med slikkepotten, og miks videre 5-6 sekunder.

Isen smelter ganske fort, så server den med en gang. Legg over noen ekstra nøtter og ringle over saus. Liker du det litt saltere er det også godt med et dryss finkornet salt på toppen.

Hentet fra en av mine absolutte favorittblogger: http://quirkycooking.blogspot.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar