God, gammeldags trollkrem med moderne twist, en virkelig innertier!
ca 50 g demerara sukker, eller mindre om du bruker søte bær.
150 g frosne bær og/eller frukt, for eksempel:
- bringebær
- bringebær og blåbær
- jordbær
- eller som i gode, gamle dager: rips eller tyttebær
1 eggehvite
Finmos sukkeret til melis i thermomix (5-10 sek på full hastighet).
Ha oppi bærene og mos litt til, 5 sek på hastighet 6.
Sett på sommerfuglvispen og ha i eggehviten. La mikseren gå på hastighet 5 i ca 2 minutt.
Det er utrolig stilig å følge med på hvordan kremen vokser og vokser oppi bollen. Deilig søtsmak, fløyelsmyk, luftig og samtidig fast konsistens. Suksess, jeg har lovet å lage ny ladning til helga. Dobbel porsjon...
Hei, kan denne lages dagen før den skal serveres ?? :-D
SvarSlettNei, da tror jeg ganske sikkert den vil skille seg, og bli slapp om du rører den sammen igjen. Men du lager den på 2-3 minutt om du har ingrediensene ferdig målt opp, så det skulle strengt tatt ikke være nødvendig heller. Ikke noe problem å gjøre det mens kaffen koker ;)
SvarSlett