fredag 1. juni 2012

Grov kjøttpudding

Skjønner ikke i det hele tatt hvorfor jeg noen gang har giddet å spise ferdigkjøpt kjøttpudding. Tror det var fordi det kom en i Go' og mager - serien, og dermed fikk vi en variasjonsmulighet til et ellers smalt utvalg av melk- og glutenfri lettvint middag. Ble ingen stor suksess hos oss, og jeg skjønner den er ute av produksjon uten at jeg sørger over det.

For forskjellen fra kjøpepudding til - veldig lettvint - hjemmelaget kjøttpudding er formidabel. Enkel, smakfull, og likevel lett å like også for de kresne rundt bordet. Og så har jeg en forkjærlighet for middagsretter som gjør seg ferdige på egen hånd, slik at grovoppvasken (eller avislesingen) er unnagjort før måltidet.

Her er dagens middag, med stor mulighet for personlig variasjon:

1 pk bacon (lange skiver)

1 liten løk
1 fedd hvitløk
2 vårløk
Løken finhakkes og settes til side. Noe av løken kan f.eks. byttes ut med krydderurter.

400-500 g kjøttdeig
1 ts salt
3 ss glutenfritt strøbrød (eller brødsmuler)
1 egg
1/4 ts sort pepper
evt. 3 ss rødvin

Bland kjøttdeigen seig med saltet. Ha i resten og bland godt sammen. Trykk kjøttfarsen ut på et bakepapir (bruk gjerne et ekstra papir oppå, da går det lett) til et rektangel med ca. 1 cm tykkelse. Legg over hakket løk til fyll. Rull sammen på samme måte som ei rullekake og surr strimlet bacon rundt. Flytt "brødet" over i ei lang ildfast form eller på bakepapirkledd langpanne, og stek i tre kvarter på 175 grader.

Tilbehøret kan være stekte poteter, kokt eller sautert (stekt) grønnsakblanding, kokte poteter eller din favoritt-salat. I dag tømte vi skuffene i kjøleskapet for helga, og fant nypoteter, jordskokk, pastinakk og paprika. Alt ble skåret i terninger, ringlet med olivenolje og drysset med litt kvernet salt og pepper. Inn i stekeovnen på 220 grader, og middagen er klar etter en halvtimes tid. Steketiden varierer, prøvesmak på et par store biter så du er sikker.

Inspirasjonen denne gangen er fra matbladet Smak, som hadde en ukemeny nesten uten gluten og melk, uten at de gjorde noe vesen av det. Applaus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar