I matmølle eller thermomix er dette virkelig fast-food, med gode råvarer blir det dessuten et påfyll av energi som vi alle trenger etter en lang dag på jobb eller i sola.
Jeg steker burgere på stekepanne eller på steketakke på grillen. Gidder ikke vaske den der nettinggreia jeg har kjøpt for å grille hamburgere i, livet er for kort til å vase med sånt... Har du et grille-hamburgere-triks, så del det gjerne i en kommentar.
1/2 løk eller 3-4 vårløk
1 fedd hvitløk
500 g kvernet kjøttdeig
2 ss brødsmuler (Pan Grati fra Schär er min gluten- og melkefrie favoritt)
1 egg
litt pepper
1 ss buljong
1 ts salt
Legg løk og hvitløk i miksebollen og hakk det fint. Thermomix: 5 sek/hastighet 5.
Alt det andre kan has så oppi samtidig og blandes godt. På thermomix bruker jeg turbofunksjonen i 20-30 sekunder (bryteren på bildet av bollen, trykke inn turboknappen).
Ha kaldt vann på redskap og hender, da går det leggere å forme burgere i ønsket størrelse. Stek i litt kokosolje eller melkefri margarin. La kjøttet brune litt først, skru så ned varmen og la burgerne ligge litt å "hvile" seg gjennomstekte.
Server med salat og det du ellers liker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar