fredag 18. mai 2012

Kyllinglasagne

Er i en lasagne-stim :) Denne oppskriften fant jeg på matprat.no, jeg har laget den glutenfri og melkefri, og med det samme fått lirket inn litt flere vitaminer og sunnere karbohydrater. Like god :)

Jeg lager sausene i Thermomix, lettvint og effektivt. Det går også bra å koke på komfyren og mikse i egen blender. Pass bare på mengden, du må ha mindre om gangen når du moser varme væsker.

Kjøttsaus
1 løk
2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 ss buljongpulver
1 ts urtesalt
2 ts oregano
1 ts agavesirup eller kokossukker
1 grillet kylling

Hakk løk og surr den gylden i olje. Tøm over resten av ingrediensene (bortsett fra kyllingen) og kok sausen noen minutter. Smak til med krydder og evt. søtt. Sausen får ekstra god konsistens om du kjører den et halvt minutt på høy hastighet i blender. Plukk kjøttet av kyllingen, skjær det i terningstore biter og ha de over i sausen.

Bechamel-saus
1/2 blomkålhode
1 potet
1 boks kokosmelk
1 ss god olivenolje
2 ts næringsgjær
1 ts urtesalt
1/2 ts malt muskatnøtt
2 ts buljongpulver
1 ss cashewnøtter
1 egg

Del blomkål og potet i mindre biter og kok dem møre i kokosmelken. Tilsett olje og krydder. Mos nøttene i blender. Ha grønnsakene med kryddervannet over i en blender og mos på høy hastighet 1/2 - 1 minutt. Tilsett et egg og mos noen sekunder til så alt blir jevnt og glatt som hvit saus. Smak til med mer krydder om du ønsker det.

1 pk lasagneplater

Legg lagvis i ildfast form. Pass på at det øverste laget blir godt med hvit saus, så ikke platene tørker ut.

Stek på 220 grader i ca. 30 minutt. Kjenn med en kniv at pastaen er mør.

Serveres med en god salat. Personlig foretrekker jeg grønne salatblader med litt dressing, men her er det bare å blande i vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar