lørdag 12. mai 2012

Lasagne-ish

Husets tenåringer har klare meninger om hvilke oppskrifter som bør legges ut og hvilke som bare kan glemmes. Denne gangen har de også navngitt retten, ganske treffende, faktisk ;)

4 kyllingfileter - deles i biter og brunes. Legges over i smurt, ildfast form.
1 løk - grovhakkes og surres gylden, og fordeles over kyllingbitene.

Kok pastaplater (eller skruer, for den del) halvmyke. 

Bechamel-saus:
5 dl havremelk eller annen melk
5 ss glutenfritt mel
3 egg
salt og pepper

Ha alle melk, mel og egg i en kasserolle og varm opp til det tykner. (Eller i thermomix: hastighet 4/7 min/ 100 grader.) Smak til med næringsgjær (gir en rund, osteaktig smak), salt og pepper.

Fordel saus og pasta over kylling og løk. Legg evt.  også inn et lag med maiskorn.

Varm "lasagne-ish" i ovn på 200 grader ca 20 min. Kjenn med en kniv eller gaffel at pastaen er myk nok.

Server med pesto (klikk for oppskrift på melkefri pesto) og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar