søndag 6. mai 2012

Inkluderende gulrotkake

Jeg har en egen glede av å kunne servere kaker til de som ellers må takke nei. Glutenfri, melkefri, uten egg og uten tilsatt sukker - og fortsatt smakfull og pen nok til festbordet, det kaller jeg inkluderende :). Smaken er søt og frisk, og nokså annerledes enn klassisk gulrotkake med mel. Utgangspunktet er gulrotkaken i "Salig blanding", men jeg ville lage den uten honning.

Det er en raw kake, så bruk gode råvarer og vær nøye med kjøkkenhygienen. Mengden av de ulike ingrediensene er ikke så nøye, smak til slik du liker det best.
Bunn:
1 dl hasselnøtter
1 dl mandler
2-3 dl tørkede aprikoser

Legg mandler og nøtter i bløt noen timer, aprikosene ikke fullt så lenge (en halvtime rekker). Bland alt i blender (trenger ikke være helt finmost) og press deigen ut i bunnen av en kakeform på 22-24 cm.

Fruktmousse:
6-8 tørkede aprikoser
4 dl raw cashewnøtter
2 dl tørkede fiken
2 dl dadler (uten stein)

200 g kokosfett
1 banan
700 - 800 g gulrøtter
3 ss limesaft

1 vaniljestang
2 ts tørket ingefær
2 ts kardemomme
3 ts kanel
1/2 ts salt

Pynt med gulrotkrøllene og evt. pekannøtter.

Legg aprikoser, cashewnøtter, fiken og dadler i bløt noen timer på forhånd.

Skrell den tykkeste gulroten og lag kruseduller på mandolin, eller bruk en potetskreller til å lage tynne gulrotskiver.

Smelt kokosfettet på lav varme. Blend sammen med aprikoser og banan til det skummer. Tilsett resten av gulrøttene (skrelt og delt i biter) sammen med de andre ingrediensene. Blend til det er så finmost som du kan få det. Hell røra over bunnen i kakeforma, og sett kaldt minst et par timer før servering.

Tips:
Mye dill spart om du bruker en av de kakeformene der ringen festes direkte på fatet...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar