onsdag 6. juni 2012

Trollkrem 2012

God, gammeldags trollkrem med moderne twist, en virkelig innertier!

ca 50 g demerara sukker, eller mindre om du bruker søte bær.
150 g frosne bær og/eller frukt, for eksempel:
- bringebær
- bringebær og blåbær
- jordbær
- eller som i gode, gamle dager: rips eller tyttebær
1 eggehvite

Finmos sukkeret til melis i thermomix (5-10 sek på full hastighet).

Ha oppi bærene og mos litt til, 5 sek på hastighet 6.

Sett på sommerfuglvispen og ha i eggehviten. La mikseren gå på hastighet 5 i ca 2 minutt.

Det er utrolig stilig å følge med på hvordan kremen vokser og vokser oppi bollen. Deilig søtsmak, fløyelsmyk, luftig og samtidig fast konsistens. Suksess, jeg har lovet å lage ny ladning til helga. Dobbel porsjon...

2 kommentarer:

  1. Hei, kan denne lages dagen før den skal serveres ?? :-D

    SvarSlett
  2. Nei, da tror jeg ganske sikkert den vil skille seg, og bli slapp om du rører den sammen igjen. Men du lager den på 2-3 minutt om du har ingrediensene ferdig målt opp, så det skulle strengt tatt ikke være nødvendig heller. Ikke noe problem å gjøre det mens kaffen koker ;)

    SvarSlett