mandag 3. desember 2012

Fransk eplekake

Denne kakelignende desserten er fabelaktig god på smak, enkel å lage og lett å variere. Den kan stekes i hvilken liten form som helst, men unngå springformer siden de lekker i bunnen. Det blir ganske mye saft når eplene står i ovnen.

 ca. 10 epler
2 ss sukker eller annen naturlig søtning. Selv foretrekker jeg uraffinert sukker.
en handfull rosiner
finraspet skall av 1/2 økologisk sitron 
dryss av muskat og kardemomme
2 ss ghee (bruk godt smør hvis du tåler melk)

Rasp av det gule skallet på sitronen. Vask (eller skrell hvis du gidder) eplene godt, hul ut kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i ei kakeform eller ildfast form og dryss over rosiner, sukker, krydder og sitronskall mellom lagene litt her og der. Fyll kakeformen godt opp med epler, de synker ganske mye sammen i ovnen. På toppen legger du klatter av ghee (klaret smør).
Halvferdig


Stek i ovnen på 160 grader i ca. tre timer. Etter en times tid legger du over et bakepapir for å skåne overflaten slik at det ikke blir skorpe.

Server kaka lunken, gjerne med god vaniljeis eller råkrem.


Bonus:
Jeg lager råkrem av 1 eller 2 egg og litt sukker (gjerne sukrin) som vispes til eggedosis. I en annen bolle visper jeg 1 pk havrefløte. Når den er luftig blander jeg den godt med eggedosisen. Vips. Der har du råkrem. Beste som finnes.


1 kommentar:

  1. Hei :) Har lagt deg til på I <3 your blog. sender stafettpinnen videre =)

    SvarSlett