Nesten ferdig, skulle hatt lukt på bildet. |
Kjapp middag som egner seg hvilken dag som helst, og er ekstra godt når det er litt kaldt eller surt. Stor gryte rekker til to dager her hos oss (evt. en middag og en lunsj).
800-1000 g karbonadedeig
3 fedd hvitløk
3 gule løk
1 purreløk
3 poteter
2 paprika
3 ss tomatpuré
1,2 l kraft av storfe (eller noe kraft og noe vann, alt etter som hvor konsentrert kraft du bruker)
(evt. 2 ss gelatin)
evt. salt
kvernet pepper
Glemte å ta krafta opp fra fryseren i god tid... Gikk fint, det. |
Serverer ganske enkelt med gryta på bordet, evt. med knekkebrød og smør til.
Neste gang kan du jo lage din egen Gulasjish. Mindre væske blir mer gryte og mindre suppe, mer krydder kan være ekstra pepper eller gurkemeie eller chili eller litt av hvert - eller urter som oregano og persille. Har du bedre tid er selvsagt godt grytekjøtt supert å bruke i stedet for kvernet kjøtt. Før du vet ordet av det har du funnet opp en ny rett! I så fall må du gjerne poste tips i kommentarfeltet :)
Flott side du har her, Heidi :) Jeg er veldig glad i å lage mat, men det ville vel være direkte usant å si at jeg lager mest lavkarbo-mat...
SvarSlettTakk Marit, så hyggelig at du liker sida. Er vel ikke direkte lavkarbo dette heller, tror ikke potenene hadde sluppet gjennom den sensuren ;) Jeg har vært så opptatt - så lenge - av å unngå gluten og melk, at det nå oppleves befriende å fokusere på å lage mat med godt næringsinnhold. Er ikke så opptatt av å unngå mer enn det vi må...
SvarSlett