søndag 10. mars 2013

Enkel gulasj

Nesten ferdig, skulle hatt lukt på bildet.
For det enkleste er ofte det beste, og ikke noe galt med det når det enkle er av god kvalitet og både er godt og sunt. Masse deilig løk og god kraft gjør dette til den reneste helsekost i ordets mest bokstavelige forstand. Samtidig er ingredienslista like kort som tilberedningstida, og det er ikke til å komme bort fra at det rett som det er kan være greit. Oppskriften fant jeg på rema sin middags-app, og det er ikke store endringer jeg har gjort heller - for "det enkleste..."

Kjapp middag som egner seg hvilken dag som helst, og er ekstra godt når det er litt kaldt eller surt. Stor gryte rekker til to dager her hos oss (evt. en middag og en lunsj).

800-1000 g karbonadedeig
3 fedd hvitløk
3 gule løk
1 purreløk
3 poteter
2 paprika
3 ss tomatpuré
1,2 l kraft av storfe (eller noe kraft og noe vann, alt etter som hvor konsentrert kraft du bruker)
(evt. 2 ss gelatin)
evt. salt
kvernet pepper

Glemte å ta krafta opp fra fryseren i god tid... Gikk fint, det.
Brun karbonadedeigen i stor gryte eller stekepanne. Ha i hakket hvitløk og løk og surr videre et par minutt. Ha videre i ternede grønnsaker, tomatpuré og kraft og kok gryta til potetene er møre. Smak til med salt og pepper, og rør evt. i litt ekstra gelatin.

Serverer ganske enkelt med gryta på bordet, evt. med knekkebrød og smør til.


Neste gang kan du jo lage din egen Gulasjish. Mindre væske blir mer gryte og mindre suppe, mer krydder kan være ekstra pepper eller gurkemeie eller chili eller litt av hvert - eller urter som oregano og persille. Har du bedre tid er selvsagt godt  grytekjøtt supert å bruke i stedet for kvernet kjøtt. Før du vet ordet av det har du funnet opp en ny rett! I så fall må du gjerne poste tips i kommentarfeltet :)

2 kommentarer:

  1. Flott side du har her, Heidi :) Jeg er veldig glad i å lage mat, men det ville vel være direkte usant å si at jeg lager mest lavkarbo-mat...

    SvarSlett
  2. Takk Marit, så hyggelig at du liker sida. Er vel ikke direkte lavkarbo dette heller, tror ikke potenene hadde sluppet gjennom den sensuren ;) Jeg har vært så opptatt - så lenge - av å unngå gluten og melk, at det nå oppleves befriende å fokusere på å lage mat med godt næringsinnhold. Er ikke så opptatt av å unngå mer enn det vi må...

    SvarSlett