mandag 11. februar 2013

Jordbærkrem med hemmeligheter

Etter å ha blitt lurt noen ganger har de ellers så høflige guttene mine laget en sikkerhetsrutine når jeg presenterer noe nytt.
1. "Ok, mamma, vær helt ærlig nå. Inneholder det dadler?"
2. "Hva med avokado? Er det avokado i dette??"

De får ikke vite noe før de har smakt - og dumme som de er, innrømmet at det var godt. Men ja, det inneholder definitivt avokado og ikke så rent få dadler. Og heldigvis for det, så kan de kose seg (når de er ferdige med protestene) og samtidig fylle på med mye godt fett, kalium og magnesium, B- og C-vitaminer i tillegg til nyttige antioksidanter. Forresten er det greit at de ikke spiser så veldig mye, for da blir det mer på meg :)

1 1/2 dl dadler uten stein (snitt dadlene og ta ut steinen)
1 1/2 dl vann til bløtlegging

Bløtlegg dadlene noen timer før de skal brukes, så får du ikke så mye klumper i kremen.
Trykk dadlene litt sammen så vannet dekker.

I miksebollen blandes
dadlene og bløtleggingsvannet
2 modne, men ikke overmodne avokado
350 g jordbær (friske eller frosne)
30 sek/ht 9. Skrap ned fra kantene og lokket og la det gå videre 20 sek/ ht 9. Server med en gang, eller frys ned til senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar