mandag 2. april 2012

Sjokolademuffins med mandler


Hverdagsglede
90 g (1,5 dl) blanding av xylitol/erythritol eller ferdig sukrinmelis
2 dl mandler
1 dl kakaopulver
1/2 dl flytende margarin eller kokosfett
2 eggehviter (hver for seg)
1 ss vann
1 ss erythritol eller xylitol
evt. 100 g mørk sjokolade

(Xylitol = bjørkesøt, erytrithol = sukrin)

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gjør klar 12 muffinspapir i en muffinsform eller doble papir i en langpanne.

Knus xylitol/erythritol til melis i blender (thermomix hastighet 10 i 5 sek.)

Ha i mandler og hakk dem (thermomix hastighet 5 i 5 sek.)

Bland i kakaopulver, fett (la 1 ts være igjen), 1 eggehvite og 1 ss vann og miks til alt er godt blandet (thermomix hastighet 4 i 10 sek.)

Stivpisk den andre eggehviten med erythritol eller xylitol. Vend eggehviten inn i  mandelmassen med en slikkepott, eller bruk sommerfuglvispen og bland et par-tre sekunder på hastighet 2.

Fordel røra jevnt i muffinsformene. Stek i 12-15 min, kjenn med en kakepinne at de er gjennomstekte.

Evt: Brekk opp sjokoladen i en liten frysepose. Legg den i vannbad til sjokoladen er smeltet. Klipp et lite hull i et hjørne og ringle over sjokoladestriper til pynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar