torsdag 24. januar 2013

Jeg vet ikke om noen bedre gulrotkake

På www.detsoteliv.no fant jeg oppskrift til den berømte gulrotkaken fra møbelforretningen R.O.O.M i Stockholm og Oslo. Jeg har laget den mange ganger med glutenfritt mel, og det fungerer helt supert. Helt fantastisk kake, umulig å spise bare ett stykke.

Med mindre du legger mengder av krem oppå, som de gjør på R.O.O.M... Og topper med friske bær... Ingen grunn til å handle møbler, kaffe og kake er minst lite vanlig blant kundene i møbelforretningen.

Ikke trenger du å advare noen mot at kaka er glutenfri heller, denne liker alle. Til og med de som ikke liker gulrotkake.

Kakebunn
3 store egg
2,5 dl rapsolje av god kvalitet
200 g rapadura/whole cane sugar eller 350 g sukker eller 350 g blanding av sukrin (erythritol) og bjørkesøt (xylitol)

Visp egg, olje og søtning til det er lyst og luftig.

300 g Schär mix C (eller Semper fin mix)
1/2 ss natron
1/2 ss bakepulver
1/2 ts vaniljepulver (evt. 2 ts godt vaniljesukker)
1/2 ts muskat
2 ts kanel

Bland det tørre i en egen bolle.

400 g revet gulrot
200 g revet eple
100 g hakket, mørk sjokolade uten melk, gluten og soya (gjerne hjemmelaget)

Vend først melblandingen så resten inn i eggeblandingen med en slikkepott.

Stek kaken ved 160 C i liten langpanne eller stor springform (26-28 cm) til den er fast på midten. Det tar ulik tid i de ulike formene, men beregn i hvert fall en time. Du kan sjekke med ei kakenål.

Syrlig krem til topping
Det hvite fra en boks kokosmelk (400g). 
Åpne boksen i bunnen og tøm ut vannet. Åpne boksen i toppen, og trykk ut det hvite i en bolle.
Rør inn
1 1/2 ss sitronsaft
2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
100 g honning eller annen søtning etter smak

Rør kremen jevn med en visp. Smak til med surt og søtt til du er fornøyd. Sett kremen tilbake i kjøleskap slik at den tykner. Bre den over kaka ved servering.

Pynt gjerne kaka med strimler av gulrot, friske bær (ikke frosne, de safter seg og det blir ikke så delikat) eller hakkede valnøtter. Oppbevar kaka i kjøleskap fram til servering. Bunnen kan fint fryses uten kremen.


7 kommentarer:

  1. Ooooooh! jeg ELSKER gulrotkake! denne skal definitivt prøves!

    SvarSlett
  2. Du må bare begynne å glede deg. Himmelsk!

    SvarSlett
  3. Denne kaka skal jeg lage i dag. Samboeren min har glutenallergi. Gleder meg kjempe masse til å smake på den! :) Jane

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå er jeg spent på om den falt i smak? Det er den kaka jeg lager oftest, synes den er så saftig - i motsetning til mye glutenfri bakst

      Slett
  4. Jeg fant denne kaka samme sted som deg, og har lagd den maaaaange ganger siden da, og får alltid utrolig masse komplimenter for den! Seriøst verdens beste gulrotkake!

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig! Nå har jeg lett for å like det som er sjokoladebiter i, og så føles det så befriende med både gulrot og eple ;)

      Slett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett