mandag 7. januar 2013

Tomatsuppe

Så godt, og så enkelt. Igjen imponerer thermomix med å levere helt jevn og glatt suppe selv om tomatene kokes med skall og det hele. Elsker den maskinen!

Du trenger:
50 g kokosolje, eller hvis du tåler det, bruk ghee (klaret smør) eller naturlig smør
2 sjalottløker eller 1 liten gul løk
1 fedd hvitløk
500 g modne tomater delt i fire
1 stor eller 2 små melne poteter
500 g god kraft
1 ts rapadura eller 1 ss sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ss tørket basilikum
1-2 ts uraffinert salt
en klype svart pepper eller en liten bit chili eller 1 ss paprikakrydder eller 30 g soltørkede tomater (myke)

Slik gjør du:
1. Smelt smøret 1 min/100C/ht 2.
2. Ha i løk og hvitløk. Kutt det 3-5 sek./ht 5, sauter det videre 3 min/100C/ht 1.
3. Tilsett tomaterne og hakk de 3-5 sek/ht 5. Ha videre i kraft, sukker, eddik, salt, pepper, krydder og potet (skrelt og skåret i skiver). Kok 15 min/100C/ht 1.
4. Sjekk at poteten er helt kokt. Hvis ikke, kok videre til den er myk. Mos suppa 40 sek/ht 10. Da blir den helt glatt og veldig smakfull <3
Server!

Du kan gjerne sette på bordet et utvalg av
- ferske basilikumblader
- rå cashewnøtter
- økologiske maiskorn
- båter av kokt egg
- gode kjøttboller

1 kommentar:

  1. Hm, heter det skall på tomater? Det kan umulig være rett. Men skinn? Skrell?

    Uansett blir det borte :)

    SvarSlett