torsdag 15. mars 2012

Grønne asparges med sabayonnesaus

Herlighet så godt. Hadde jeg bodd alene hadde dette vært middag hver dag nå i aspargessesongen. Lages i Thermomix.


80 gram usaltede cashewnøtter


800 g vann
1 klype salt
1 ss buljong uten gjær
200 g fullkornsris
ca et kilo grønn, fersk asparges

Sabayonne-saus:
4 eggeplommer
100 g vann
1 ts buljong uten gjær
saften fra 1/2 sitron
1 ts potetmel
40 g jomfru olivenolje
salt 
pepper


1. Start med bare cashewnøtter i miksebollen, kvern i 10 sek på hastighet 10. Tøm nøttemelet i en skål.
2. Ha vann, salt og buljong i miksebollen, sett oppi kokekurven og vei opp ris i den.
3. Brekk av den nederste, harde enden av aspargesstilkene, og skrell av litt av skallet hvis det trengs på den nederste delen av stilken. Legg stilkene i kryss i Varoma-kurven.
4. Sett Varoma-kurven på plass oppå miksebollen med risen. Dampkok i 20 min/Varoma/hastighet 1. Følg med aspargesen, tykkelsen og dermed koketiden varierer. De tynneste er ferdige før, de tykkeste trenger kanskje litt ekstra tid.
5. Sett til side Varoma- og kokekurvene.

6. Gjør miksebollen ren. Sett oppi sommerfuglvispen.
7. Ha i ingrediensene til sausen, miks i 10 min/70 grader/hastighet 3.
8. Ta ut sommerfuglvispen.

9. Bland olivenolje, salt, pepper og nøttemel inn i risen.


10. Server ris med asparges lagt oppå og en god dæsj sabayonnesaus. Dryss over salt og pepper og server umiddelbart.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar