onsdag 14. mars 2012

Dampkokt torsk med potetmos

Tradisjonell middag på ganske utradisjonelt vis, det passer meg midt i blinken. Elsker innretninger som gjør arbeidet mitt enklere - alltid <3

Her er trikset:
Sett i sommerfuglvispen i kokebollen.
Ha oppi 1000 g melne poteter i biter (skrelte hvis det ikke er nypoteter),
350 g vann eller mandelmelk,
0,5 ts salt
og en teskje buljong uten gjær
i kokebollen.

Sett på lokket uten målebegeret oppi.

I Varoma nederste kurv legges grønnsaker etter smak. Vi bruker 4 gulrøtter i 1/2 cm tykke skiver og en halv pose frosne brokkolibuketter.

I øverste kurv legges et bløtt bakepapir, og 4 fine serveringsstykker av torskefilet eller torsk i skiver. Legg på lokket øverst.

Kok i 30 min/100 grader/hastighet 1.

Sjekk om fisken er ferdig, da deler den seg lett etter skivene i kjøttet. Hvis ikke, sett på noen minutter til.

Ta av lokket, sett Varoma-kurvene oppå og til side.

Tøm oppi 30 g smør (hvis du tåler melk), evt. margarin (Milda culinesse eller margarin fra helsekost anbefales). Sett oppi målebegeret og mos 30 sek på hastighet 3. Ta ut sommerfuglvispen.



Server torskestykkene med grønnsaker og potetmos umiddelbart, helst på varme tallerkener. Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar