søndag 18. mars 2012

Alle (mål)tiders vafler

Gode til kaffen, til kvelds eller på basar. Selv om de ikke inneholder de vanlige ingrediensene, smaker de godt nok til at de blir likt av alle. Passer til syltetøy, sjokoladepålegg og banan, egg og kaviar - eller bare som de er. Til frokost- eller matpakkevafler bruker jeg mindre sukker, så går det også fint.
Det enkle er ofte det beste.

4 dl kokosmelk eller havremelk
2 ss sitronsaft
2 ss jyttemjøl
200 g glutenfritt mel
1-2 ss kokossukker
1 ts natron
2 egg
1 dl vann 

Ha sitronsaft i melka og la det stå mens du måler opp det andre. Smelt kokosfett på svak varme. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett egg, vann, kokosmelk og smeltet kokosfett. La røra stå noen minutt.

I Thermomix: Varm kokosfett på 50 grader i halvannet minutt på lav hastighet 2-3. Ha i resten av ingrediensene og miks i 30 sek på hastighet 6.

Stekes i vaffeljern på vanlig måte.

OBS - Når det gjelder søtningsmidler går det selvsagt an å velge noe annet enn kokossukker. Jeg leter alltid etter andre løsninger enn raffinert sukker, og liker kokossukker i vafler pga smaken og fargen. Du kan like gjerne velge rørsukker eller sukrin eller hva du har i skapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar