
Bunn:
50 g raw kokosolje
12 kjeks av oreo-type (O'chocos av merket FreeFrom )
Is:
6 eggeplommer
180 g sukker
4 dl havrevisp
4 dl kokosmelk (1 vanlig boks)
4 dl kokosmelk (1 vanlig boks)
2 ts vaniljepulver eller 2 frøene fra vaniljestenger
1 liten klype himalayasalt (eller annet uraffinert salt)
1 liten klype himalayasalt (eller annet uraffinert salt)
Pynt:
6 + 6 O'choco-kjeks
Sånn gjør du:
Halvsmelt kokosoljen på 37 grader/visp i 2 minutt. Ha i kjeksene (12 stk) og knus dem i kokosoljen på hastighet 6/3 sek. Har du ikke thermomix kan du legge kjeksene i en pose og slå løs med baksiden av ei sleiv. Smelt
fettet forsiktig og rør inn kjekssmulene.
Klem
blandingen i bunnen av en 22-24 cm springform, gjerne av typen som er festet
rett på fat. Fukt baksiden av ei tresleiv når du skal trykke bunnen ned i
formen. Sett den kjølig.
Is i thermomix: Ha alle ingrediensene i miksebollen (spill vanlijestengene hvis du bruker hele) og bland i 8 min/90 grader/hastighet 2. Avkjøl, det er viktig.
Is i thermomix: Ha alle ingrediensene i miksebollen (spill vanlijestengene hvis du bruker hele) og bland i 8 min/90 grader/hastighet 2. Avkjøl, det er viktig.
Uten thermomix: Pisk
eggeplommer og sukker til eggedosis. Skrap vaniljefrøene ut av vaniljestangen
og rør frøene inn i eggedosisen. Pisk fløteerstatningen og kokosmelken stiv og ha den i
eggedosisen, bland godt med stålvisp.
Grovhakk
kjeksene. Hell ca halvparten av isblandingen i formen, strø over de seks
første kjeksene. Hell over resten av isen og dryss pyntekjeksene over til
slutt. La formen stå i fryser til isen har stivnet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar