onsdag 14. mars 2012

Nesten oreo-kake


Endelig kan vi også lage oreo-kaker, uten gluten og melk. I hvert fall nesten. Denne kjeksen kjøper jeg på den store coop-butikken i byen, men FreeFrom ser jeg nå i stadig flere butikker (bl.a. ICA), så det bør gå an å få dem til å ta den inn om du vil bake luksuskake. Du trenger 3 pakker kjeks til denne oppskriften (8 kjeks pr pk).

OBS - Kjeksene inneholder soya.
Bunn:
50 g raw kokosolje
12 kjeks av oreo-type (O'chocos av merket FreeFrom )

Is:
6 eggeplommer
180 g sukker
4 dl havrevisp
4 dl kokosmelk (1 vanlig boks)
2 ts vaniljepulver eller 2 frøene fra vaniljestenger
1 liten klype himalayasalt (eller annet uraffinert salt)


Pynt:
6 + 6 O'choco-kjeks

Sånn gjør du:
Halvsmelt kokosoljen på 37 grader/visp i 2 minutt. Ha i kjeksene (12 stk) og knus dem i kokosoljen på hastighet 6/3 sek. Har du ikke thermomix kan du legge kjeksene i en pose og slå løs med baksiden av ei sleiv. Smelt fettet forsiktig og rør inn kjekssmulene.

Klem blandingen i bunnen av en 22-24 cm springform, gjerne av typen som er festet rett på fat. Fukt baksiden av ei tresleiv når du skal trykke bunnen ned i formen. Sett den kjølig.

Is i thermomix: Ha alle ingrediensene i miksebollen (spill vanlijestengene hvis du bruker hele) og bland i 8 min/90 grader/hastighet 2. Avkjøl, det er viktig.

Uten thermomix: Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Skrap vaniljefrøene ut av vaniljestangen og rør frøene inn i eggedosisen. Pisk fløteerstatningen og kokosmelken stiv og ha den i eggedosisen, bland godt med stålvisp.

Grovhakk kjeksene. Hell ca halvparten av isblandingen i formen, strø over de seks første kjeksene. Hell over resten av isen og dryss pyntekjeksene over til slutt. La formen stå i fryser til isen har stivnet.
Ta den ut ca et kvarter før servering.


Originaloppskriften fant jeg på Det søte liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar