2 ss sitronsaft
50 g uherdet kokosfett
2 ss jyttemjøl
200 g glutenfritt mel
1-2 ss kokossukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kardemomme
2 egg
1 dl vann
Ha sitronsaft i melka og la det stå mens du måler opp det andre. Smelt kokosfett på svak varme. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett egg, vann, kokosmelk og smeltet kokosfett. La røra stå noen minutt.
I Thermomix: Varm kokosfett på 50 grader i halvannet minutt på lav hastighet 2-3. Ha i resten av ingrediensene og miks i 30 sek på hastighet 6.
Stekes i vaffeljern på vanlig måte.
OBS - Når det gjelder søtningsmidler går det selvsagt an å velge noe annet enn kokossukker. Jeg leter alltid etter andre løsninger enn raffinert sukker, og liker kokossukker i vafler pga smaken og fargen. Du kan like gjerne velge rørsukker eller sukrin eller hva du har i skapet.
OBS - Når det gjelder søtningsmidler går det selvsagt an å velge noe annet enn kokossukker. Jeg leter alltid etter andre løsninger enn raffinert sukker, og liker kokossukker i vafler pga smaken og fargen. Du kan like gjerne velge rørsukker eller sukrin eller hva du har i skapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar