80 gram usaltede cashewnøtter
800 g vann
1 klype salt
1 ss buljong uten gjær
200 g fullkornsris
ca et kilo grønn, fersk asparges
Sabayonne-saus:
4 eggeplommer
100 g vann
1 ts buljong uten gjær
saften fra 1/2 sitron
1 ts potetmel
40 g jomfru olivenolje
salt
pepper
2. Ha vann, salt og buljong i miksebollen, sett oppi kokekurven og vei opp ris i den.
3. Brekk av den nederste, harde enden av aspargesstilkene, og skrell av litt av skallet hvis det trengs på den nederste delen av stilken. Legg stilkene i kryss i Varoma-kurven.
5. Sett til side Varoma- og kokekurvene.
6. Gjør miksebollen ren. Sett oppi sommerfuglvispen.
7. Ha i ingrediensene til sausen, miks i 10 min/70 grader/hastighet 3.
8. Ta ut sommerfuglvispen.
9. Bland olivenolje, salt, pepper og nøttemel inn i risen.
10. Server ris med asparges lagt oppå og en god dæsj sabayonnesaus. Dryss over salt og pepper og server umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar