mandag 12. mars 2012

Glutenfri og melkefri pizza med tykk og saftig bunn

pizza margaritaPizzabunn
6 dl vann
2 ss fiberhusk
1 pk tørrgjær
1 ts pizzakrydder 
(med tørkede urter som oregano, paprika, timian)

2 ss god olivenolje

6 dl Semper grov mix eller Schär mix B
2 dl jyttemjøl
1 ts salt

Varm vannet til fingervarmt og tilsett husk og gjær. La det stå noen minutter til det tykner som en "grøt". Ha oppi resten av ingrediensene og elt deigen i maskin. La deigen heve en stund før du knar den ut i en langpanne.


Tomatsaus

1 gulrot
1 stilt selleri
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
400 g tomater i biter
1 ts pizzakrydder
30-40 g god olivenolje

Hakk gulrot, selleri og løk fint, gjerne med stavmikser. La det surre sammen med krydderet i en kasserolle med litt olje. Etter noen minutter tilsetter du tomater og resten av oljen, og lar sausen koke et kvarters tid. Smak til med litt salt og evt en liten teskje honning eller annet søtstoff (bare litt for å runde av det sure i tomatene).


Fordel sausen ut over pizzabunnen.



I-stedet-for-ost

3 dl nøttemelk eller annen melkeerstatning
1 egg
3 ss vann
2 ss lyst glutenfritt mel eller maisenna
1 ss sennep
1 kryddermål salt
1 kryddermål hvit pepper

Bland alle ingrediensene til sausen i en kasserolle. La blandingen koke opp, vær nøye med å røre hele tiden. Ta kasserollen av platen når sausen tykner.

Tøm sausen i klatter ut over pizzabunnen. 


Topp pizzaen med fyll etter smak og behag, for eksempel:

- kjøttdeig (legges med teskje i små "boller" oppå sausene).
- bacon (biter eller skiver)
- paprika
- skiver av tomat
- mer løk
- noe annet du liker (og tåler...)

Pizza stekes i varm ovn, 225 - 230 grader til bunnen og "ostesausen" har brune flekker, 12-15 min. Sjekk at bunnen er gjennomstekt før du serverer. (By experience...)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar