tirsdag 6. mars 2012

Frøkjeks - eller knekkebrød uten mel

Mine unger liker ikke brød med frø. Har hørt at det gjelder fleres unger? Selv sliter jeg med at jeg er ganske treig i oppfattelsen. Mulig det gjelder flere mødre?

Saken er at jeg i alle år har vært grei og om ikke fjernet, så i hvert fall kvernet frøene før jeg har bakt. Endelig nå har jeg skjønt at for å få ungene til å spise frø, er det like lurt å fjerne brødet. Her er min ungdomsvennlige versjon av Renée Voltaires linfrøkjeks:

2 dl linfrø
1 dl chiafrø
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
bittelitt salt (et kryddermål eller bare litt mellom to fingre)
1 god teskje urtekrydderblanding med persille, rosmarin, oregano og koriander. (Regner med det duger med alt som minner om pizza - altså timian/oregano.)
6 dl vann
1 ss sitronsaft eller god eplesidereddik

Denne må godgjøre seg i kjøleskap noen timer, da blir det en klissete deig som jeg smører ut over to stekeplater. Vanligvis steker jeg kjeksene over natten på laveste temperatur (ca 45 grader) og med en gryteklut i stekeovnsdøra for at dampen skal slippe ut. Har jeg det travelt skrur jeg varmen litt opp og snur kjeksene når de er tørre oppå, da tørker det fort. Men forsiktig, for de feite frøene kan fort smake litt beiskt.

Supre både med pålegg og som matbrød, tilbehør til salat eller middag.
Frøkjeksene ligger foran, bak er det knekkebrød med mel.

2 kommentarer:

  1. Disse skal jeg garantert prøve! Så kjempegode ut!

    SvarSlett
  2. Hvis jeg en gang får dehydrator, tror jeg disse kommer til å gå i kontinuerlig produksjon ;) Gode, men litt stress å passe temperaturen i stekeovnen. Jeg som er så lat...

    SvarSlett